воскресенье, 24 сентября 2017 г.

Технологія виконання проекту "Серветка-рушничок"

Пов’язане зображення

Технологія виготовлення виробу
Виконують мережки по доріжці, що утворюється шляхом висмикування ниток основи або утоку. Саме тому для виконання мережок потрібно брати тканину полотняного переплетення. Традиційно використовували лляне полотно, але можна навчатись на канві – тканині для вишивки хрестиком.
Для розрізання ниток всередині тканини та їх висмикування для розрідженняїї структури використовують ножиці з гострими кінчиками (можна манікюрні), швацький кілочок чи інші пристосування.
Ажурні узори мережок виконують нитками переважно в тон тканині. При наявності певного досвіду узори на ажурному фоні можна виконувати кольоровими нитками.Традиційно народні вишивальниці використовували нитки, висмикнуті з тканини;але можна брати і швейні нитки№ 40-№ 50 для канви чи грубої лляної тканини.
За технікою виконання розрізняють прості та складні мережки, а також об'єднують к одному ажурі кілька видів простих та складних мережок – це комбіновані мережки.
Всі мережки виконуються на основі простих мережок, для яких з тканини висмикується лише одна смуга ниток и застосовується один технічний прийом
Для складних мережок застосовують кілька технічних прийомів.
В роботі обовязково використати три види простих мережок :

Результат пошуку зображень за запитом "мережка схема"

1. китиці на відстані 1 см від краю рушничка;
2. мережка "прутик";
3.мережка "в роскол".
Результат пошуку зображень за запитом "штапівка шов"
(натиснути на  технологію виконання для ознайомлення з виконанням шва "прутик"




а







Комментариев нет:

Отправить комментарий