суббота, 8 апреля 2017 г.

Урок : Технологічна послідовність виконання швів

    Приступаючи до шиття, не варто боятися і переживати, що не вийде. Варто спробувати, потренуватися і виріб власного виготовлення буде радувати і забезпечувати комфортний сон.


       Для виконання шва упідгин з закритим зрізом спочатку край тканини підгортають на 0.5 см, а потім ще раз на 0.7-1 см і закріплюють швом «уперед голка». Строчку прокладають на відстані 0.1 - 0,2 см від краю.

Білизняні шви

      Найчастіше шви на постільній білизні обробляють оверлком, якщо таке пристосування є. Більш професійні майстрині використовують спеціальний білизняний шов, який виглядає красивіше, але вимагає певних навичок і вправності. Якщо використовувати його при виготовленні, то при пранні шви комплекту не будуть сипатися, його сміливо можна буде прати в автоматичній пральній машині на будь-якій швидкості віджиму.

  Треба бути готовим до того, що білизняний шов буде трохи грубуватий. Це обумовлено декількома шарами тканини, з яких він складається. 

   Для виконання білизняного шва спочатку складаємо тканину виворітнім боком всередину,вирівнюємо зрізи, зшиваємо їх строчкою «назад голка» шириною 0.5 см, вивертаємо, підтягуємо кутики голкою і прокладаємо строчку шириною 0.7-1 см.


Пов’язане зображення
   

    Приступаючи до шиття, не варто боятися і переживати, що не вийде. Варто спробувати, потренуватися і комплект власного виготовлення буде радувати і забезпечувати комфортний сон. Тим більше, шити самостійно дешевше, ніж купувати готове постільна білизна, а значить, позитивних емоцій від процесу буде більше.

Комментариев нет:

Отправить комментарий